Sobre l’autora

Em dic Irene Peiró Compains i sóc periodista especialitzada en drets socials, especialment en el dret a l’habitatge digne.

Sóc de Barcelona i vaig néixer al barri de Sant Antoni l’any 1983, quan encara era un barri de classe treballadora, que encara no havia obert les seves portes al turisme ni estava replet de bars i restaurants.

No estic pas en contra del turisme, però sí d’un model de ciutat més pensat per a qui està de pas que per a qui hi viu tot l’any.

Penso que, després de l’esclat del boom immobiliari i de la crisi hipotecària de 2007, no s’haurien de tornar a produir els mateixos errors: tornar a fer pivotar la nostra economia en el sector immobiliari, seguir considerant l’habitatge com una mercaderia i com un dret fonamental per poder viure amb dignitat.

Amb totes aquestes idees en ment, ja vaig dedicar el meu treball fi de màster al dret a l’habitatge i, l’octubre de 2016 , vaig iniciar una tesi doctoral sobre el discurs mediàtic del dret a l’habitatge i sobre com Internet i les TIC poden ajudar a fer-ne un tractament més plural, que reculli, no només els punts de vista dels sectors amb major poder polític i econòmic (bancs, promotores immobiliàries, poders públics…), sinó també les opinions d’aquells sectors socials amb menys accés als recursos i al poder.

La tesi, com totes les tesis, va per llarg, i més tenint en compte que la compagino amb la meva feina com a periodista en una administració pública. Però, durant aquest procés, tinc ganes de poder compartir amb vosaltres opinions, propostes… sobre un aspecte tan nuclear per a la vida de les persones com és l’habitatge.

Espero que aquest blog serveixi per aportar claus per entendre la problemàtica de l’habitatge, així com propostes perquè tothom tingui claus de casa!